UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укроборонпром за підсумками півріччя став прибутковим, хоча доходи нижче плану

Для поліпшення ситуації на підприємствах звільнені п'ять керівників.

Чистий прибуток підприємств Укроборонпрому за результатами першого півріччя 2021 року склав 517,6 млн грн. Про це повідомляє проект Marlin з посиланням на звіт про виконання фінансового плану оборонного концерну.

У звіт включені фінансові показники 78 підприємств концерну.

Загальна сума доходів підприємств Укроборонпрому становить 10,3 млрд грн, що відповідає 99,5% виконання плану.

Станом на липень 2021 року активи концерну оцінюються в 73,6 млрд грн. Фінансові зобов'язання Укроборонпрому на вказаний період - 48,3 млрд грн.

Протягом звітного періоду підприємствами концерну сплачені податки і обов'язкові платежі на суму 1,9 млрд грн, що більше плану на 209 млн грн (виконання на 112,3%).

Вказані також негативні чинники, які впливають на роботу: перенесення термінів виконання діючих контрактів на невизначений термін через COVID-19, низька завантаженість виробничих потужностей підприємств державними контрактами і незначне фінансування укладених контрактів. А також - незадовільна робота деяких керівників в управлінні державним майном.

Для поліпшення ситуації на підприємствах під керуванням Укроборонпрому були звільнені п'ять керівників, ще один звільнений від виконання обов'язків, одному оголошено догану.

Читайте також: «Укроборонпром» домовився про співпрацю з кількома компаніями США на $2,5 млрд

Раніше повідомлялося про те, що в результаті реформування концерну з'являться два самостійних холдинги.

Також зазначалося, що в рамках корпоратизації концерн буде розділений на різні бізнес-одиниці. 65 найбільш перспективних підприємств увійдуть в новостворений оборонний холдинг. Очікується, що процес створення холдингу і нових бізнес-одиниць повинен бути завершений в 2021 році.

Фонду держмайна для подальшої приватизації буде передано 18 об'єктів Укроборонпрому, ще один об'єкт ( "Українська авіаційна транспортна компанія") - передадуть в Міноборони.