UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укроборонпром підписав договори про військово-технічне співробітництво з компаніями з ОАЕ

Сума укладених угод перевищує 1 млрд доларів.

Гендиректор держконцерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв і керівники компаній Tawazun Economic Council і EDGE Group підписали про розширення військово-технічного співробітництва. Документи були підписані в рамках візиту української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським до Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомилиі в Офісі президента 14 лютого.

Угода з EDGE про військове та технічне співробітництво дозволить обмінюватися технологіями і розвивати їх. Сума укладених угод перевищила 1 млрд доларів.

«Підписання цієї тристоронньої угоди демонструє наш намір співпрацювати з провідними міжнародними компаніями в галузі оборонної промисловості», - зазначив гендиректор EDGE Фейсал Аль Банна.

Читайте також: Рада ухвалила у першому читанні законопроект про реформу "Укроборонпрому"

13 лютого делегація на чолі з Володимиром Зеленським прибула до ОАЕ з дводенним візитом. Президент заявив, що головною метою візиту є досягнення домовленостей про інвестиції. До пріоритетних напрямів він відніс металургію, агросектор і високі технології.

Напередодні президент підписав ухвалени у грудні 2020 року Верховною Радою закон про "інвестиційних нянь", що гарантує підтримку українським та іноземним інвесторам.