UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укроборонпром" буде поставляти комплектуючі для Mercedes

Продукцію для відомого автомобільного бренду буде виробляти дочірнє підприємство українського держконцерну.

Державне підприємство "Електричні системи", що входить до складу держконцерну "Укроборонпро", стало офіційним постачальником комплектуючих для продукції Mercedes, йдеться в повідомленні на офіційному сайті "Укроборонпрому".

За словами керівника підприємства "Електричні системи" Олександр Тищенко, ця угода стала можливою завдяки партнерству з американською компанією Delphi, яка вже має успішний досвід співпраці з "Укроборонпромом".

"У нас працювала група аудиторів Daimler. Після ретельної перевірки вони дали позитивний висновок щодо нашого заводу. Нас офіційно визнали постачальником Mercedes", - сказав Тищенко.

В "Укроборонпромі" нагадали, що завод "Електричні системи" був заснований в липні у Вінницькій області.

Також зазначається, що американська компанія Delphi Corporation стала партнером цього виробництва і вже розмістила перший замовлення. Зараз підприємство активно навчає персонал і готується до офіційного старту своєї роботи.

Крім того, зазначається, що вже в 2017 році "Електричні системи" перерахують 6 млн грн податків у бюджети всіх рівнів.

Як повідомлялося, державний концерн "Укроборонпром" готує до випробувань 3D-радар.

Час розгортання комплексу - до 15 хвилин.

Радар може виявляти об'єкти в повітрі на відстані до 500 км і на висотах до 40 км, супроводжувати цілі з дуже високим дозволом і одночасно відстежувати до 500 цілей.