UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" розказало, скільки техніки загалом отримало від американського USAID

В держкомпанії не повідомили, де установлена ця техніка. 

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) від початку повномасштабної війни Росії в Україні направило НЕК "Укренерго" обладнання та засоби індивідуального захисту на загальну суму понад $80 млн. Про це повідомила держкомпанія.

Зазначається, що нові автотрансформатори є частиною великого спільного проєкту USAID та НЕК "Укренерго" із відновлення об'єктів української енергетики після ударів росіян.

"Щиро дякуємо уряду США та USAID Ukraine – USAID Україна за допомогу у фінансуванні придбання та доставки 18 високовольтних автотрансформаторів для магістральної мережі "Укренерго", – інформує компанія.

"Укренерго" додали, що частина устаткування вже працює на об'єктах "Укренерго".

Читайте також: Якщо в Україну повернеться 30-градусна спека, можуть повернутися і відключення світла — Кудрицький

Повідомлялось, що центральна влада не поспішає допомагати місцевій владі підготуватися до майбутньої зими. Незрозуміло, яким чином розподіляється міжнародна допомога у вигляді техніки для енергоінфраструктури, і чи розподіляється взагалі. Крім того, на фінансові кошти місцевих бюджетів багато охочих. Про це пише Олександр Сергієнко, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста", у статті для ZN.UA - "Як нам пережити зиму? Що робить влада".