UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" повідомили про збільшення споживання

Хоча відключень світла не очікується. 

Сьогодні зранку, 6 серпня, споживання електроенергії вище, ніж було учора. Однак відключення світла не прогнозуються. Про це повідомили в держкомпанії "Укренерго". 

Зазначається, що споживання на початку робочого тижня, після вихідних, традиційно зростає. Станом на 9:30 вівторка споживання на 3,2% вище, ніж було в цей же час у понеділок.  

"Максимум споживання вчора був зафіксований увечері. Він був на тому ж рівні, що й попереднього робочого дня – у п’ятницю, 3 серпня. Застосування заходів обмеження не прогнозується", - зазначили в компанії. 

Також вказано, що вночі дією захисту відключалась міждержавна повітряна лінія. Частково знеструмлювались споживачі в окремих районах Одеської області. Через годину лінія була повернута в роботу, живлення споживачів було відновлене.

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 482 населені пункти. 

Читайте також: "Укренерго" пояснило відсутність на 6 серпня графіків планових відключень

Повідомлялось, що в червні поточного року Україна імпортувала рекордний за останні 10 років обсяг електроенергії з країн Євросоюзу. Одна з причин - забезпечити стабільність бізнесу під час тривалих відключень світла. Зокрема два великі торговельні центри перейшли на імпортну електроенергію через критичні відключення світла до 12 годин на добу.