UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укренерго попереджає про можливе вимкнення електроенергії, в деяких областях уже введені графіки

Через похолодання в країні збільшилось споживання.

Усі регіональні обленерго отримали ліміти споживання електроенергії від НЕК «Укренерго» через зростання споживання електроенергії в країні внаслідок зниження температури, повідомила енергетична компанія.

«Стійка морозна погода сприяє зростанню рівня споживання електроенергії, а відповідно і рівня її дефіциту в енергосистемі, у порівнянні з більш теплою минулою неділею. Для забезпечення балансу виробництво-споживання до областей доведені ліміти споживання, які діють з 09:00 до 24:00», - заявили в Укренерго.

Перевищення лімітів призведе до застосування графіків відключення електроенергії. Водночас вимкнення електроенергії вночі на разі не заплановані.

Зокрема про перевищення ліміту споживання електроенергії вже повідомив керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець. В області почали вимикати світло, застосовуючи «зелені графіки».

Читайте також: В ISW оцінили можливості Росії продовжувати обстріли енергосистеми України

Нагадаємо, з осені енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак ворога, внаслідок яких були кардинально пошкоджені об’єкти генерації та магістральні мережі, їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.