UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" поновило відключення світла у Київській області — ДТЕК

Не вдалося повністю усунути пошкодження інфраструктури.

"Укренерго" відновило екстрені відключення світла у Київській області, які запровадив 27 жовтня через атаки російських військових по енергоінфраструктурі України, а потім нібито відмінив. Про це повідомила пресслужба ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Відповідно до повідомлення 10:17, Київська міська держадміністрація повідомила про продовження екстрених відключень світла. Їх було знову запроваджено в Київській області о 8:25 за розпорядженням НЕК "Укренерго". 

"Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання", – додали у ДТЕК.

Читайте також: Відключення світла: українські трейдери вже тестують імпорт електроенергії

Раніше повідомлялось, що "Укренерго" скасувало екстрені відключення світла у Київській області. Відповідно до повідомлення, світло повернулося всім споживачам області, де застосовувались екстрені відключення. "З 00:45 28 жовтня усі домівки мешканців Київської області зі світлом", – зазначали у ДТЕК.

Напередодні повідомлялось, внаслідок дефіциту електроенергії у Києві та Київській області відключення будуть частішими та більш масовими.

Державний енерготрейдер «Енергетична компанія України» здійснив першу тестову поставку 1 МВт електроенергії зі Словаччини. Це було зроблено в рамках заходів для підтримки енергосистеми України на випадок дефіциту генеруючої потужності.