UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укренерго «покарало» населення Києва та чотирьох областей відключенням світла

У кількох областях різко зросло споживання електроенергії.

«Укренерго» попередило, що у Києві та чотирьох областях, а саме в Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській, знову запускають віялові відключення. Про йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Зазначається, що різко зріс рівень споживання електроенергії, томі «Укренерго» вимушене ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії.

«Нагадаємо, як диспетчери Укренерго приймають рішення про тимчасове відключення: якщо в якомусь регіоні вони бачать, що зростає споживання, а в найближчий час туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування, то в такому регіоні водяться тимчасові обмеження. Відповідно ваше ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень, пам’ятайте про це», - зазначили у компанії.

Читайте також: В “Укренерго” розповіли, чи будуть застосовувати відключення електроенергії 21 жовтня

Раніше повідомлялось, що тимчасові обмеження споживання енергії в п’ятницю, 21 жовтня, можуть бути застосовані на всій території України.

Більш детально про відключення електрики в окремих регіонах пропонують дізнатися на сайтах відповідних операторів системи розподілу:

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив що, графіки стабілізаційних відключень вдасться скоротити, якщо українці будуть максимально свідомо споживати електроенергію