Асоціація "Союз птахівників України" розробила і затвердила нові вимоги для виробників курятини, згідно з якими з 1 січня почнеться тримісячний моніторинг виробників. Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації.
Зазначається, що після успішного проходження моніторингу підприємства отримають право наносити додаткову маркіровку на продукцію, отриману без застосування антибіотиків.
"Асоціація "Союз птахівників України", за підтримки FAO, ЄБРР та Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, розробила і затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам", - йдеться в повідомленні.
Контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевої продукції та продуктів життєдіяльності птиці протягом усього циклу її вирощування проведуть на чотирьох підприємствах: Миронівська птахофабрика, що входить до групи МХП (ТМ "Наша Ряба"), Вінницька птахофабрика групи МХП (ТМ "Наша Ряба"), Володимир-Волинська птахофабрика " (ТМ "Епікур"), Ясенсвіт ЦК Ovostar Union (ТМ "Ясенсвіт").
Після тримісячних досліджень проведуть оцінку відповідності (аудит). "Результати аудиту і висновок про відповідність будуть вважатися підставою для надання права наносити маркування на харчовий продукт даних компаній", - зазначають в асоціації.
Результати перевірок будуть доступні на сайті асоціації.
Раніше Європейський Парламент ратифікував поправки в економічну частину Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Поправки передбачають збільшення обсягів м'яса птиці, які українські виробники можуть поставляти в Євросоюз без сплати мита.