UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська делегація вилітає до Вашингтона на переговори з МВФ

У Києві очікують, що рада директорів МВФ вирішить питання з кредитом до кінця квітня і розмір першого траншу може скласти близько 3 млрд доларів.

Українська делегація у складі міністрів фінансів та економічного розвитку і торгівлі Олександра Шлапака та Павла Шеремети, голови Нацбанку Степана Кубіва у четвер, 10 квітня, вилітає на переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Ми летимо делегацією - глава Мінфіну, голова Нацбанку і я. Завтра вилітаємо. Все під контролем. Все йде за планом. Факт того, що відкликано прогноз - це не сигнал. Все йде за планом", - повідомив глава МЕРТ Шеремета журналістам у середу, 9 квітня.

"Додаткових претензій з боку МВФ немає. Є очікування. Процедурні питання. Повинні приймати рішення", - додав він.

Як відомо, місія МВФ 27 березня заявила про досягнення на рівні персоналу угоди з владою України про програму економічних реформ, яка може бути підтримана дворічною програмою stand-by (SBA) фонду обсягом 14-18 млрд доларів. У Києві очікують, що рада директорів МВФ розгляне це питання до кінця квітня і розмір першого траншу може скласти близько 3 млрд доларів.

У Вашингтоні 11-13 квітня відбудуться регулярні весняні збори МВФ і Світового банку. Напередодні персонал фонду традиційно оприлюднив оновлений світовий економічний прогноз, в якому виключив оцінку макропоказників України на найближчі роки у зв'язку з тривалою кризою в країні. !zn

Читайте також:

МВФ відкликав макропрогноз розвитку економіки України

Глава МВФ впевнена, що Україна впорається з важкими реформами

МВФ виділить Україні кредит у $ 14-18 млрд у квітні в рамках міжнародної допомоги до $ 27 млрд