UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна зі "стриманим оптимізмом" очікує візиту місії МВФ наприкінці березня

Фахівці Фонду приїдуть готувати драфт нового меморандуму. Уряд з цього приводу має "хороші очікування і передчуття", але все ж таки присутній "стриманий оптимізм".

Уряд України очікує повторного візиту місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) для продовження дискусії про можливість надання країні кредиту stand-by наприкінці березня цього року.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на 9-й інвестиційній конференції інвесткомпанії Dragon Capital у Києві в середу, 27 лютого.

"Очікується, що ближче до кінця, швидше за все, березня прибуде місія... щоб почати готувати драфт меморандуму. У нас стриманий оптимізм", - сказав він.

"Думаю, знайдемо рішення питань, що стосуються курсу (гривні - ред.), тарифів, дефіциту "Нафтогаз України". У нас хороші очікування, хороші передчуття", - додав глава МЕРТ, що очолює раду Нацбанку.

Він ухилився від інших коментарів, зазначивши лише, що після спаду української економіки в III і IV кварталах минулого року в ній очікуються позитивні тенденції.

В Україні у першій половині лютого працювала місія МВФ, яка обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду 10 млрд дол, що дозволить йому зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько $ 6 млрд.

Читайте також:

Українська влада заявила про прогрес у переговорах з МВФ

МВФ похвалив НБУ за "цінову стабільність"

Арбузов впевнений, що доля кредиту МВФ вирішиться не раніше березня

МВФ пред'явить Україні широкий спектр вимог