UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вичерпала шість квот на безмитний експорт до Євросоюзу

Використані квоти на поставки меду, солоду, пшеничної клейковини, оброблених томатів, виноградного та яблучного соків, пшениці і кукурудзи.

Україна в повному обсязі вичерпала шість квот на безмитний експорт в рамках зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Мова йде про постачання меду, солоду, пшеничної клейковини, оброблених томатів, виноградного та яблучного соків, а також пшениці і кукурудзи. Про це повідомляє асоціація Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) з посиланням на дані про виконання квот за станом на 17 квітня 2018 року.

Україна також використала другу квартальну квоту на експорт м'яса птиці і піврічну на вершкове масло.

На 95% вичерпано обсяг безмитних поставок на крупи і борошно.

На сьогодні крім квот для України ще діють квоти на безмитний імпорт товарів з країн ЄС в Україну. До них належать квоти на цукор, м'ясо птиці (основна і додаткова) і свинину (основна і додаткова). Основна квота на м'ясо птиці вже повністю використана.

Повідомлялося про те, що з 1 по 5 січня 2018 року Україна повністю вичерпала основні і додаткові квоти на експорт пшениці і кукурудзи в країни Євросоюзу.

Проте обіцяють, що імпортні тарифні квоти ЄС будуть збільшуватися для 18 українських товарних груп в середньому на 10% в рік протягом п'яти років.