UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна в січні виплатила за держборгом майже 8 млрд грн

Виплати по держборгу за січень склали 7,9 млрд грн, нові позики - 5,2 млрд грн.

Україна в січні 2014 року виплатила в рахунок обслуговування державного боргу 3,05 млрд грн, а в рахунок погашення - 4,82 млрд грн, йдеться в повідомленні Державної казначейської служби.

"Погашення державного боргу та сплата відсотків у 2014 році здійснюється вчасно згідно з графіком Міністерства фінансів України", - зазначає Держказначейство.

Воно уточнює, що виплати в рахунок обслуговування держборгу виявилися близькі до тимчасового помісячного розпису асигнувань держбюджету на січень, згідно з якою вони планувалися в обсязі 3,13 млрд грн.

У той же час на погашення держборгу ця розпис передбачала істотно більшу суму 6,03 млрд грн, проте Держказначейство не пояснює причин розбіжності.

За його даними, в рахунок обслуговування зовнішнього боргу в січні було сплачено 0,99 млрд грн, в рахунок погашення - 0,3 млрд грн.

Ці дані не враховують платежі з гарантованого держборгу, наприклад, Нацбанку перед Міжнародним валютним фондом. Згідно з даними МВФ, Україна повинна була перерахувати йому 30 січня 646 млн доларів, що за офіційним курсом НБУ відповідає 5,16 млрд грн.

Мінфін у січні на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило 3,65 млрд грн і 200 млн доларів (1,6 млрд грн за поточним курсом). !zn

Читайте також:

Держборг України в 2013 році виріс на 13,31%, до 584 млрд грн

Кабмін прийняв постанову про новий випуск єврооблігацій-2013 для Росії на 2 млрд доларів

Золотовалютні резерви України в 2013 році скоротилися на рекордні 16,8%

Янукович погодився збільшити стелю держборгу для отримання грошей від Росії