UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна сподівається на перегляд Угоди про асоціацію з ЄС – Пристайко

Такого перегляду насамперед чекають українські виробники.

Зараз склався дуже вдалий момент для України, щоб переглянути умови Угоди про асоціацію з ЄС і для поглиблення співпраці з європейськими країнами, заявив в інтерв'ю DW віцепрем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко.

"Зараз дуже вдалий момент, тому що саме підійшов десятирічний термін, коли ми можемо переглянути умови, і перегляду умов чекають наші виробники. Тому що більшість квот, які поставлені, вони вже не влаштовують нас, ми перейшли етап перших контактів з Європейським союзом в межах угоди про безтарифну торгівлю. Я сподіваюся, що ми переглянемо (умови Угоди - ред.)", - зазначив Пристайко.

За його словами, є й інші напрямки, над якими працюють чиновники. Зокрема, йдеться про цифровий ринок, взаємодію в питаннях митниці, юстиції, безпеки і оборони.

На думку віцепрем'єра, зараз вкрай актуально зняття роумінгових обмежень або "промисловий безвіз".

Читайте також: Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 43%

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент закличе до створення "спільного економічного простору" між ЄС і шістьма колишніми радянськими республіками в межах програми "Східне партнерство". Ця програма буде здійснюватися в рамках процесу "поступової інтеграції" країн в блок.