UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від європейських кредиторів 400 млн евро на підтримку малого та середнього бізнесу

Кошти, надані Україні Європейським інвестиційним банком, призначені для кредитування середньо - та довгострокових інвестиційних проектів.

Європейський інвестиційний банк виділив Україні кредит в розмірі 400 млн євро, призначений для підтримки в країні реального сектора економіки, а також малого та середнього бізнесу.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, у відповідності з умовами кредитного договору, позичальником коштів виступає держава в особі Міністерства фінансів, яке буде надавати кредитні кошти обраним банкам-учасникам програми по фінансуванню ними кредитних проектів своїх клієнтів. Агентом Мінфіну з розподілу коштів стане "Укрексімбанк".

Наголошується, що кошти ЄІБ будуть спрямовані на кредитування середньо - та довгострокових інвестиційних проектів (до 10 років), що реалізуються підприємствами приватного сектору економіки України. Компанії, які бажають отримати фінансування, можуть розраховувати на суму до 50 млн євро, за умови забезпечення ними зайнятості більше трьох тисяч співробітників.

Як повідомлялося раніше, у лютому цього року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення кредитних коштів на загальну суму до 400 млн євро, які можуть бути спрямовані на модернізацію ЖКГ у регіонах.

У той же час, заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Марк Тонер повідомив, що Сполучені Штати мають намір продовжувати роботу з Україною щодо укладення нової угоди про кредитні гарантії з боку американської адміністрації, які будуть забезпечувати, зокрема, виконання програми кредитування МВФ.