UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від Єврокомісії 97 млн доларів США на реформу децентралізації

Проект відповідної угоди між Україною та ЄК був затверджений 20 квітня.

Український уряд затвердив проект угоди на отримання від Європейської Комісії 97 млн доларів США за програмою U-LEAD . Відповідальним за підписання угоди Кабмін призначив віце-прем'єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

Як повідомляє прес-служба міністерства, програма розрахована на 4 роки і спрямована на підтримку реформи місцевого самоврядування, децентралізації і регіонального розвитку.

Як зазначив Зубко на своїй сторінці в Facebook, кошти від ЄС стануть потужною інвестицією у формування нової української регіональної еліти.

Програма U-LEAD ("Програма для України по розширенню прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку") реалізується в Україні Європейським Союзом та його країнами-членами - Німеччиною, Швецією і Польщею через Німецьке товариство з питань міжнародної торгівлі (GIZ), і Шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA).

Раніше Європейський інвестиційний банк виділив Україні кредит в розмірі 400 млн євро, призначений для підтримки в країні реального сектора економіки, а також малого і середнього бізнесу.

Як повідомлялося раніше, у лютому цього року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення кредитних коштів на загальну суму до 400 млн євро, які можуть бути спрямовані на модернізацію ЖКГ у регіонах.

У той же час, заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Марк Тонер повідомив, щоСполучені Штати мають намір продовжувати роботу з Україною щодо укладення нової угоди про кредитні гарантії з боку американської адміністрації, які будуть забезпечувати, зокрема, виконання програми кредитування МВФ.