UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна оформить частину боргу за новим stand-by з МВФ векселями

Згідно з планами Мінфіну, для забезпечення виплат за валютними урядовими боргами у 2014 році планують використовувати кошти МВФ у розмірі 3 млрд дол., гарантії США на 1 млрд дол., фінансування ЄС обсягом 2,7 млрд дол., кредит Світового банку на суму 1 млрд дол., а також розмістити єврооблігації на 1 млрд дол. і внутрішні валютні облігації на 0,3 млрд дол.

Кабінет міністрів України уповноважив міністра фінансів Олександра Шлапака на підписання векселів у національній валюті на користь Міжнародного валютного фонду в рамках нової кредитної програми stand-by.

Відповідне рішення закріплено розпорядженням Кабінету міністрів від 25 квітня №409-р, текст якого розміщено на урядовому веб-сайті.

"Уповноважити міністра фінансів підписувати... непереказні, безвідсоткові векселі в національній валюті на користь МВФ за програмою stand-by в частині сум запозичень, які зараховуються до державного бюджету, а також в рамках збільшення квоти України у МВФ", - вказується в документі.

Як відомо, рада директорів МВФ 30 квітня розгляне питання виділення Україні кредиту в рамках співпраці за програмою stand-by в обсязі 16,8 млрд дол. !zn

Читайте також:

МВФ підтвердив готовність розглянути 30 квітня надання Україні кредиту

Bloomberg: місія МВФ рекомендує виділити Україні 17 мільярдів доларів

Росія виставила Україні рахунок на 11 млрд доларів за недобір газу

Україна не платить Росії за газ через відсутність домовленості щодо ціни