UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може ввести санкції проти РФ на $ 2,5 млрд товарообігу

Україна готова ввести санкції проти РФ після введення торгових обмежень з боку Росії.

Український уряд підготував пропозиції щодо введення торгових обмежень стосовно імпорту з Російської Федерації на 2,5 млрд дол товарообігу. Про це повідомляє "Європейська правда".

"За нашими підрахунками, можливі торгові обмеження, які Росія може ввести проти нас, охоплюють товарообіг обсягом близько $ 3,5 млрд. Тому ми підготували свої заходи, які можуть бути введені у відповідь. Там трохи менша сума, вона охоплює товари на суму $ 2,5 млрд", - цитує видання виконуючого обов'язки міністра економіки Валерія П'ятницького.

За словами П'ятницького, в разі введення торгових обмежень з боку РФ найбільшої шкоди зазнає український аграрний бізнес. Проте аграрна заборона з боку України не завдасть шкоди Росії. П'ятницький вважає, що українські санкції вдарять насамперед по нехарчовій групі товарів.

Разом з тим чиновник сподівається, що введення двусторонніх санкцій вдасться уникнути.

Нагадаємо, з 14 жовтня Росспоживнагляд заборонив ввезення на територію Російської Федерації сирних продуктів виробництва України.

Раніше було введено заборону на поставки в Росію з України практично всіх видів продовольчої продукції, включаючи молочну і кондитерську продукцію, соки, консерви рибні та алкоголь.!zn