UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може отримати фінансування від Світового банку в 2020 році – Мінфін

Від України очікують проведення приватизації та продовження виваженої фіскальної політики.

Україна може отримати фінансову підтримку від Світового банку на початку 2020 року у разі, якщо виконає ряд заходів, серед яких проведення приватизації та продовження виваженої фіскальної політики. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну за підсумками зустрічі української делегації з представниками Світового банку.

Делегація на чолі з главою Мінфіну Оксаною Маркаровою і міністром економіки Тимофієм Міловановим представили порядок денний Кабміну. Зокрема, мова йде про продовження виваженої фіскальної політики та ефективної політики управління держборгом, подальшому впровадженні реформи корпоративного управління в державних банках.

Також у порядку денному - запровадження обороту землі і механізмів фінансової підтримки фермерів, приватизація держпідприємств з метою знищити корупцію і збільшити інвестиції в українську економіку.

"Ці та інші заходи можуть дозволити Україні отримати фінансову підтримку від Світового банку вже на початку 2020 року", - наголосили у Мінфіні.

У минулому році в Україні було реалізовано 618 міжнародних проектів на загальну суму 6,6 мільярдів доларів. Найбільшими донорами при цьому були США (більше 2 мільярдів доларів, 124 проекту), ЄБРР (759,7 млн доларів, 44 проекту), ЄС (522,3 млн,235 проектів), Німеччина (386,9 млн, 39 проектів), Канада (152,3 млн, 18 проектів).