UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і Білорусь планують нарощувати обсяги співпраці після підписання Києвом асоціацію з ЄС

Київ і Мінськ домовилися про створення експертних груп з моделювання торговельно-економічного співробітництва. За напрямками, де буде виявлено проблеми, буде заздалегідь відпрацьовано компромісні рішення, а там, де будуть переваги, - конкретні домовленості щодо спільних дій.

Уряди України й Білорусі домовилися про створення експертних груп з моделювання торговельно-економічного співробітництва після підписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу, 9 жовтня.

"Ми домовилися про те, що експертні групи двох урядів України та Білорусі найближчим часом розпочнуть спільний аналіз того, як практично будуть розвиватися наші торговельно-економічні відносини в умовах дії режимів Митного союзу і зони вільної торгівлі України з ЄС", - сказав він.

При цьому, за словами українського прем'єра, основну увагу буде зосереджено на тому, як не лише зберегти, але і збільшити обсяги співробітництва, використати нові обставини для всебічного розвитку двосторонніх відносин.

"Я поставив завдання Мінекономрозвитку, Міністерству промислової політики і Міністерству аграрної політики та продовольства, щоб експертні групи здійснили багатофакторне моделювання розвитку ситуацій буквально щодо всіх основних груп товарів, які можуть бути у нашій двосторонній торгівлі", - підкреслив прем'єр.

За його словами, за тими напрямками, де буде виявлено проблеми, необхідно заздалегідь відпрацювати компромісні рішення, а там, де будуть переваги, - напрацювати конкретні домовленості щодо спільних дій.

"Такий самий сценарій співробітництва ми хочемо мати з Росією і Казахстаном", - сказав Азаров. !zn

Читайте також:

Білорусь має намір отримати торговельну вигоду від асоціації України з ЄС

Азаров подякував Лукашенку за спокійну оцінку щодо асоціації України з ЄС

Кремль попередив Україну, що угода про асоціацію з ЄС стане "точкою неповернення"

Азаров запропонував Медвєдєву не займатися демагогією, а вирішити, що не влаштовує Росію в угоді з ЄС