UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова відновити експорт електроенергії в Росію та Білорусь

"Укренерго" відновлює аукціони для українських постачальників електроенергії в РФ і Білорусь.

НЕК "Укренерго" відновлює проведення місячних і добових аукціонів з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних зв'язків для експорту електроенергії з України в Росію і Білорусь. Про це йдеться в повідомленні прес-служби держкомпанії.

Наголошується, що 18 червня буде проведено добовий аукціон по цих напрямках з датою поставки 20 червня. Місячний аукціон з постачання на липень відбудеться 22-23 червня.

У "Укренерго" відзначають, що діють згідно з постановою Нацкомісії з енергетики та тарифами (НКРЕКП) №766 від 8 квітня 2020 року, якою з 12 квітня був обмежений як імпорт, так і експорт електроенергії в РФ і Білорусь.

Читайте також: Бій Усик – Чісора може пройти в Азії

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та охорони навколишнього середовища повністю відмовилося від поставок електроенергії з Білорусі та Росії. Про це свідчить оновлений балансний прогноз на 2020 рік.

В. о. голови Минэкоэнерго Ольга Буславец заявила під час відеоконференції зі своїм колегою з Литви, що через значний профіцит електроенергії Україна відмовляється від імпортних поставок. За її словами, така ситуація буде зберігатися в найближчі роки.