UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна через СОТ буде відстоювати право торгувати з РФ

Україна буде захищати своє право на вільну торгівлю з усіма країнами, зазначив Яценюк.

Україна буде захищати своє право на вільну торгівлю з Росією, у тому числі через Світову організацію торгівлі. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з підприємцями у Києві.

"Росія протягом тривалого часу закриває нам свої ринки. Ми будемо захищати своє право на вільну торгівлю з усіма країнами, в тому числі і законне право, яке маємо з РФ, і таке право будемо захищати всіма методами, в тому числі через Світову організацію торгівлі", - зазначив Яценюк.

Він також нагадав про одностороннє відкриття європейського ринку для українських підприємств. "У нас є новий напрямок, і в цьому новому (європейському ринку) ми повинні бути якомога більш активними", - додав прем'єр.

Відзначимо, раніше у самій Світовій організації торгівлі заявляли, що їм невідомо про торговельну суперечку між Україною і Росією. Зокрема, в організації повідомили, що офіційний Київ поки що не просив про допомогу у врегулюванні цього конфлікту, а СОТ самостійно не ініціює які-небудь дії щодо будь-якої країни.

Раніше в Європейській комісії закликали Україну і Росію якомога швидше врегулювати торговельну суперечку згідно з правилами та зобов'язаннями Світової організації торгівлі. !zn

Читайте також:

ЄС звинуватив Москву у політичній мотивації "торговельних воєн" і невиконанні зобов'язань СОТ

Україна приєдналася до запиту Китаю про консультації зі США щодо точкового демпінгу

Європарламент запропонував Єврокомісії подумати, як ЄС буде захищати Україну від тиску Росії