UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укравтодор" здійснить приватне розміщення облігацій на 5 млрд грн

Спочатку передбачалося, що "Укравтодор" не буде розміщувати облігації, а залучить кредити під держгарантії на цю ж суму.

Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор") здійснить приватне розміщення трьох серій облігацій під державні гарантії на загальну суму 5 млрд грн терміном обігу від року до п'яти років і купонною ставкою від 8% до 14,25% річних.

Відповідне постанову №519 Кабмін прийняв 11 липня, текст документа оприлюднено на урядовому сайті у вівторок, 13 серпня.

Мета залучення коштів - ремонт наявної мережі автодоріг загального користування, в тому числі доріг місцевого значення.

Згідно з документом, обсяг емісії річних облігацій з номінальною прибутковістю 8% складе 1,55 млрд грн, трирічних з прибутковістю 9,5% - 2,5 млрд грн і п'ятирічних з прибутковістю 14,25% - 0,95 млрд грн. Зазначені ставки близькі до ставок розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). Згідно з постановою, номінал облігацій - 1 тис. грн, купонний період - квартал.

Спочатку передбачалося, що "Укравтодор" залучить кредити під держгарантії на суму до 5 млрд грн.

"Укравтодор" наприкінці грудня 2012 року випустив облігації семи серій на 14 млрд грн (за 2 млрд грн кожна) з номінальною процентною ставкою 16,3% річних. Цінні папери були випущені під державні гарантії на виконання відповідної постанови Кабінету міністрів. Із зазначеної суми "Укравтодор" розмістив облігації на 7,275 млрд грн.

Напередодні глава "Укравтодору" Євген Прусенко повідомив, що в 2014 році планується відремонтувати 7,7 тис. км автодоріг загального користування. На це буде потрібно якраз близько 5 млрд грн. За даними "Укравтодору", на сьогодні 2370 км доріг не підлягають ямкового ремонту, а тільки капітального. !zn

Читайте також:

"Укравтодор" заплатить 9 млн грн, щоб зрозуміти, чому в Україні погані дороги

Уряд вирішив позбутися від доріг місцевого значення, передавши їх регіонам

Янукович анонсував початок тотального будівництва доріг в 2014 році