UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українцям спишуть кредитні борги на майно, знищене війною - Гетманцев

Як коментують дану ініціативу українці, Гетманцев або обмовився, або збирається "по суті, просто перекласти всі ризики на банківську систему".

Законопроєкт про списання заборгованості за споживчими кредитами, наданими на купівлю рухомого і нерухомого майна, яке було знищено війною, буде внесений до Верховної Ради протягом тижня. Про це повідомив голова профільного парламентського комітету Данило Гетманцев на своїй сторінці в Фейсбук.

"За дорученням президента погодили з головою Нацбанку і прем'єр-міністром розробку законопроєкту про списання заборгованості за споживчими кредитами на придбання рухомого і нерухомого майна, яке було знищено під час військових дій", - написав він у телеграм у неділю.

"Людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт", - додав Гетманцев.

Законопроєкт буде внесено до Верховної Ради протягом наступного тижня.

Як прокоментували дану ініціативу читачі, Гетманцев або обмовився, або збирається "по суті, просто перекласти всі ризики на банківську систему".

Нагадаємо, український бізнес протягом останнього місяця неодноразово вимагав звільнити Данила Гетманцева. Підприємці й бізнес називали Гетманцева марксистом, уособленням соціалізму, прихильником радянського способу життя та противником економічної свободи.