UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців закликали за можливості платити «комуналку»

Міністр енергетики зокрема звернувся до українців, які мешкають у регіонах без бойових дій.

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав мешканців регіонів, у яких не ведуться бойові дії, сплачуватиме «комуналку». В ефірі телемарафону він пояснив, що це допоможе зберегти баланс платежів у країні.

«Споживання впало через війну, через велику кількість пошкоджень, а також дуже багато заводів зупинилися – це теж вплинуло дуже суттєво», – заявив Галущенко.

Водночас міністр зазначив, що в Україні суттєво впали розрахунки за отриманий ресурс. У зв'язку з цим, за словами Галущенка, важливо, щоб жителі регіонів, де немає бойових дій, по можливості, платили «комуналку».

Міністр енергетики нагадав, що з початку війни уряд вирішив заборонити відключення споживачів від електроенергії та газопостачання. Проте, деякі споживачі, як зазначив Галущенко, можуть маніпулювати цим і не платити тому, що знають, що відключень не буде.

«Я звертаюся і прошу: якщо ви маєте можливість фізично заплатити, то, будь ласка, зробіть це. Ви тим самим підтримаєте людей у регіонах, де справді йдуть бойові дії, і які дійсно не мають можливості платити», – додав Галущенко.

Читайте також: Критична інфраструктура столиці отримує електроенергію безплатно, тому киян просять сплатити комуналку

Наприкінці березня Київрада на своєму засіданні ухвалила рішення щодо деяких стимулів для столичних бізнесів. Як один із заходів підтримки погодили скасування орендної плати на комунальних площах та спростили умови для роботи пересувної торгівлі.