UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські експерти розробили рекомендації, як нейтралізувати енергетичну війну Росії проти Європи

Європа довго тягнула. Тож, тепер потрібні швидкі рішення, щоб Росія й далі не використовувала енергетику як зброю і проти України, і проти ЄС.

Низка експертних громадських організацій України розробили рекомендації, яким чином нейтралізовувати енергетичну політику Росії, яку країна-агресор використовує як зброю проти світу та проти європейських держав зокрема. Текст рекомендацій є у розпорядженні ZN.UA.

"Українські експерти роками закликали країни ЄС, особливо Німеччину, починати реальну диверсифікацію джерел постачання енергоносіїв. Цього не було зроблено вчасно. Тепер потрібні швидкі рішення, щоб Росія далі не використовувала енергетику як зброю і проти України, і проти ЄС", - зазначають експерти.

Наголошується, що можливості обмежувати доступ Росії в енергетиці до інфраструктури, до коштів, а також до можливих нових контрактів і до можливостей продовжувати свою пропаганду, є основними важелями впливу.

Зокрема, експерти радять здійснити 10 нагальних кроків:

Також зазначається, що окремим глобальним напрямом роботи має стати створення універсальних механізмів щодо запобігання отримання російських коштів іноземними політиками та займання ними посад в російських компаніях. 

Рекомендації були розроблені:

російська нафта та газ from ssusere79322