UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна закупить у листопаді вугілля у чотирьох країн

Запасів вугілля на державних ТЕС немає.

Україна збільшить у листопаді частку імпортованого вугілля порівняно з жовтнем. Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

За його словами, українські компанії уклали контракти на постачання вугілля з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. "Центренерго" планує імпортувати із цих країн близько 200 тис. тонн вугілля. Також продовжуються переговори з постачальниками зі Сполучених Штатів Америки.

При цьому, за словами Власенка, у жовтні на теплоелектростанції надійшло понад 1,1 млн тонн вугілля власного видобутку. Це становить 85% від загального постачання. У листопаді планується збільшити постачання вітчизняного вугілля до 1,4 млн. тонн.

При цьому на сьогодні жодна державна ТЕС не має мінімально гарантованого запасу вугілля. Запаси мають становити 50,5 тис. тонн, причому фактично на складах державних ТЕС знаходиться 101,1 тис. тонн.

Читайте також: Росія з 1 листопада припиняє поставки енергетичного вугілля в Україну — Герус

На Трипільській ТЕС знаходиться 41,9 тис. тонн вугілля за мінімально гарантованих 53,2 тис. тонн. На Зміївській ТЕС є 40,7 тис. тонн за необхідних 42,5 тис. тонн. На Вуглегірській — 18,5 тис. тонн за мінімально необхідних 54,8 тис. тонн.

Останні два місяці усі державні ТЕС працюють з мінімальним складом обладнання.

Нагадаємо, з 1 листопада Україна має намір відновити імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі.