UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна візьме $90 мільйонів кредиту на вакцинацію українців від COVID-19

За кошти МБРР планують досягти мети з вакцинації 20% населення.

Україна домовилася з Міжнародним банком реконструкції та розвитку про позику в розмірі 90 мільйонів доларів на закупівлю вакцин проти COVID-19, повідомило у вівторок Міністерство фінансів.

«В рамках проекту будуть виділені кошти на закупівлю вакцин проти COVID-19 для населення України на додаток до кількості вакцин, які були гарантовані в рамках партнерства COVAX і ГАВІ», - йдеться в повідомленні міністерства.

Скільки доз зможе купити країна, де проживає 41 мільйон осіб, не розголошується.

«Це дозволить Україні досягти своєї основної мети - повного охоплення вакцинацією не менше 20 відсотків населення країни», - сказали в міністерстві, передає Reuters.

Україна відстала від інших європейських країн в проведенні кампанії імунізації. До сих пір вона покладалася на одну партію з 500 000 доз вакцини AstraZeneca, закуплену в Індії і отриману в кінці лютого, і 215 000 доз вакцини Sinovac, отриману з Китаю в кінці березня. У квітні Київ також отримав: 117 000 доз Pfizer, наданих по глобальній схемі COVAX.

Міністерство охорони здоров'я заявило у вівторок, що близько 540 000 осіб отримали перші уколи, в той час як число зареєстрованих інфекцій перевищило 2 мільйони і майже 43 000 смертей.

Читайте також: В Україні стартувала вакцинація 65-річних

Відзначимо, майже 100 країн частково вакцинували менше 10% свого населення, в той час як деякі країни, включаючи США, наближаються до рівня вакцинації понад 50%.