UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна витратить 50 млн євро ЄІБ на вакцинацію населення проти коронавірусу

Верховна Рада ратифікувала документ, щоб використати вказані кошти в рамках проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Верховна Рада ратифікувала лист про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком в рамках проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Проєкт закону №0113 підтримав 281 народний депутат.

«Проєкт Закону… розроблено з метою використання коштів Європейського інвестиційного банку у сумі 50 млн євро для забезпечення здійснення вакцинації населення України від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», – йдеться у пояснювальній записці.

Так, проєкт акта пропонує передбачити можливість спрямування коштів програми на:

Крім того, документ визначає орієнтовний перелік робіт, які можуть фінансуватися в рамках нових напрямів. 

Також уточнюється процедура закупівель у рамках реалізації субпроєктів щодо боротьби COVID-19. Згідно з пояснювальною запискою, документ узгоджує передумови вибірки коштів для фінансування субпроєктів щодо боротьби з коронавірусом. 

Що стосується умов кредитування, то для відповідних субпроєктів його термін становить 15 років, в тому числі 3 роки – пільговий період. 

Ухвалений Радою документ продовжує термін доступності кредитних коштів до 23 липня 2025 року для всіх типів субпроєктів.

Читайте також: Радуцький: Пік поширення коронавірусу в Україні настане раніше

Повідомлялося, що до червоної зони ризикують потрапити сім областей, якщо не посилять карантинні обмеження – Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька.

Крім того, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні в середу прийняла рішення віднести Сумську область до «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 з суботи, 23 жовтня. Також на днях до червоної зони має потрапити Київ.