UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна виконала одну з вимог МВФ

На засіданні Ради з фінансової стабільності затвердили один із структурних маяків.

Рада з фінансової стабільності на засіданні 30 червня затвердила плани державних банків щодо зниження частки непрацюючих кредитів (NPL). Плани розраховані на три роки. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як відзначили в прес-службі, затвердження планів роботи держбанків щодо зниження NPL означає виконання одного із структурних маяків програми співпраці України з МВФ.

Рада також розглянула ризики, які можуть виникнути через визнання неконституційним закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (за конституційним поданням Верховного суду).

Рада прийняла рішення про невідкладне створення робочої групи, щоб розробити план дій для мінімізації можливих ризиків для фінансової стабільності в разі прийняття Конституційним судом України рішення у цій справі.

Читайте також: Немає підстав говорити про підрив незалежності НБУ та довіри МВФ - глава Мінфіну

Як повідомлялося, на засіданні Рада 3 липня відправила главу НБУ Якова Смолія у відставку.

Заява Якова Смолія про відставку стала наслідком тривалого тиску з боку Офісу президента. У МВФ нагадали, що однією з умов програми кредитування України є незалежність НБУ.

Детальніше про обставини і прогнозовані наслідки відставки глави НБУ читайте в статті Юлії Самаєвої «Між Банковою і Нацбанком» в ZN.UA.