UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна в ТОП-10 країн за зростанням цін на нерухомість

У трьох країнах ціни на нерухомість росли найвищими темпами.

За підсумками третього кварталу в Україні зросли ціни на житлову нерухомість на 10,3%. Про це свідчать дані британської Knight Frank Group.

Відзначається, що в період з січня по вересень ціни на житлову нерухомість в Україні зросли на 1,8%. За темпами зростання цін країна піднялася на шосте місце в світі. У дослідженні за другий квартал 2020 року Україна посідала сьоме місце.

Відзначається, що найбільш високими темпами ціни на житлову нерухомість росли в Україні, Росії та Нової Зеландії.

"Туреччина утримує першу сходинку в Global House Price Index: ціни на нерухомість за рік зросли на 25,7%, що в Knight Frank Group пояснюють високими темпами інфляції в країні (14% за звітний період)", - йдеться в повідомленні.

ТОП-5 країн за темпами зростання цін на нерухомість за підсумками третього кварталу входять також: Нова Зеландія (15,4% в порівнянні з третім кварталом 2019 роки), Люксембург (13,4%), Словаччина (11,8%) і Польща (10,9%).

Читайте також: Кабмін направив до Ради законопроект про надання Україні 25,5 млн євро на житло для ВПО

Раніше повідомлялося про те, що за місяць карантину "вихідного дня" (в листопаді) Україна втратила близько 0,2% ВВП (близько $300 млн), при продовженні карантинних обмежень втрати виростуть до 0,4%.