UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна продовжила ембарго на товари з Росії

Заборона є заходом у відповідь на дії РФ.

Україна продовжила на рік дію заборони на ввезення в країну російських товарів, яку вперше було введено наприкінці 2015 року як заходи у відповідь на заборону з боку Росії. Таку ухвалу Кабмін підтримав на сьогоднішньому засіданні.

Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, торгові контрзаходи України – це відповідь на запроваджене з 2016 року російське ембарго для українських товарів. Лише 2021 року РФ двічі розширювала перелік заборонених до ввезення з України товарів.

Згідно з постановою уряду, до переліку заборонених російських товарів входять: м’ясо, риба, молочні продукти, плавлені сири, смажена кава, чорний чай, зерно, карамель, кондитерські вироби, соуси, дитяче харчування, вироби з макаронного тіста, ліки, одяг та взуття, добрива, запчастини, пляшки та банки, сірники, трактори, мотоцикли та інша автомобільна техніка, інструменти, мийні засоби, туалетний папір та інші товари.

Читайте також: Путін звинуватив Україну в зростанні цін на газ у Європі

Нагадаємо, що сьогодні Путін звинуватив Україну у зростанні цін на газ у Європі. Також господар Кремля запропонував Європі не допомагати Україні, а подбати про власні потреби.

Раніше ЗМІ писали, що у разі зняття заборони на ввезення російських добрив Україні загрожує продовольча криза. Аналітики вважають, що імпорт міндобрив із Росії зупинить український хімпром, але не вирішить проблем аграріїв.