UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала від США грант у розмірі 1,25 млрд доларів

У Мінфіні розповіли, на що витратять гроші.

Україна отримала від США грант на суму 1,35 млрд доларів, який надійшов через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

«Залучене грантове фінансування буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, зокрема, на оплату праці працівників державних органів та виплат за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та інших соціальних виплат», - зазначили в Мінфіні.

Як повідомили у відомстві, цього року Україна отримала 8,45 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки Сполучених Штатів. З початку повномасштабного вторгнення РФ до держбюджету України надійшло 20,4 млрд доларів грантових грошей.

«Наразі в Україні впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) Проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму 16,5 млрд доларів США та 1,4 млрд євро  (позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів)», - додали в Мінфіні.

Читайте також: Рада директорів МВФ переглянула програму для України: держава зможе отримати новий транш

Раніше повідомлялося, що Український державний бюджет отримав другий транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 890 мільйонів доларів за результатом першого перегляду угоди в межах програми розширеного фінансування (EFF) на $15,6 млрд, затвердженої навесні. Нашій державі перераховано вже 3,59 мільярдів доларів від МВФ.