UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала $1,25 млрд гранту від США: на що підуть гроші

Фінансування, зокрема, спрямують на низку соціальних видатків.

Україна у п’ятницю, 28 квітня, отримала ще 1,25 мільярда доларів грантової підтримки від Сполучених Штатів Америки як додаткове фінансування для проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні". Кошти надійшли в державний бюджет через Цільовий фонд Світового банку, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Там розповіли, що планують спрямувати ці гроші на пенсійні виплати, окремі програми соціальної допомоги, зокрема з підтримки внутрішньо переміщених осіб, зарплати працівникам сфери охорони здоров’я та співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій

"Партнерство з США та командою Світового банку під час війни дозволяє уряду України фінансувати першочергові соціальні видатки у повному обсязі. Водночас допомога у формі грантів не збільшує боргове навантаження та сприяє стабілізації фінансової системи", – зазначив глава Мінфіну Сергій Марченко.

Читайте також: США подвоюють зусилля у підтримці України

У пресслужбі також уточнили, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вашингтон уже надав Києву близько $16,7 млрд грантової фінансової допомоги.

На початку квітня Україна підписала угоду зі Світовим банком про отримання гранту в розмірі 2,5 млрд доларів від Сполучених Штатів Америки