UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає $1,5 млрд від Світового Банку для оплати роботи бюджетників — Мінфін

Уряд створив спеціальну делегацію, яка співпрацюватиме з міжнародною фінансовою інституцією.

Україна отримає від Світового банку близько 1,5 мільярда доларів на забезпечення виплат працівникам бюджетної сфери. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Згідно з інформацією відомства, у квітні Світовий банк запропонував Україні розпочати підготовку нового інвестиційного проєкту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні. Передбачається, що у межах цього проєкту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку Україна отримає позику у розмірі 1,492 мільярда доларів. Гроші будуть спрямовані на відшкодування оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери.

7 травня уряд створив відповідну делегацію від України для участі у переговорах з представниками Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Це допоможе координувати дії та втілити проєкт фінансової допомоги у максимально короткі строки.

Читайте також: На міжнародній донорській конференції зібрали 6,5 мільярда доларів на допомогу Україні

Раніше Віталій Кличко розповів, скільки коштів Київ втрачає через війну. 

Кожен місяць війни обходиться Україні у 10 млрд дол. Десь стільки всі наші регіони витратили за весь минулий рік. Тож, попри те, що починали цей рік ми із непоганими показниками, до таких видатків однозначно не готувалися. Наскільки складна фінансова ситуація виникла в державі у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ і що чекає на нас у найближчому майбутньому розповідає Юлія Самаєва в матеріалі  «Скільки грошей не вистачає Україні та де їх взяти».