UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна каратиме свої компанії, що порушуватимуть правила експорту в Польщу, Болгарію, Румунію, Словаччину та Угорщину

Український бізнес на шість місяців позбавлятимуть верифікації.  

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України повідомили, що українське підприємство може бути виключене зі списку перевірених компаній, якщо з таких країн як Болгарія, Румунія, Словаччина, Угорщина чи Польща надійде інформація про те, що продукція, призначена для транзиту через ці країни, залишиться в цих країнах. Про це заявив міністр сільського господарства під час онлайн-зустрічі з болгарським колегою Кірілом Ватєвим, пише inpoland.net.

Він пояснив, що якщо, наприклад, українська компанія заявить, що відправляє вантаж насіння соняшнику до Греції, а воно залишиться в Болгарії, українську компанію виключать зі списку перевірених компаній на півроку. Повторно заявку на верифікацію можна буде подати не раніше, ніж через шість місяців після виключення.

Про те, чому протест польських автоперевізників є нераціональним, спираючись на цифри пояснює Юлія Самаєва у статті "Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити". 

Водночас до польських перевізників, які заблокували український кордон, на знак "солідарності" приєдналися їхні словацькі колеги. А як щодо солідарності з Україною, яка стікає кров’ю, яку щоденно, щогодинно намагається знищити Росія? То хто ж улаштував нову блокаду? Хто й чому душить Україну в умовах війни? Про це — в статті Павла Кравчука "Нова блокада: хто душить Україну в умовах війни".