UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна ініціює зупинку членства Росії у Європейському банку реконструкції та розвитку

РФ порушує норми міжнародного права. 

Член ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку від України Артем Шевальов пропонує зупинити членство Росії у ЄБРР. Про це він написав у Facebook після підписання президентом РФ документу про визнання незалежності так званих "ДНР" та "ЛНР".

"На підставі кричущего порушення Росією норм міжнародного права через визнання "суверенітету" терористичних угруповань "ДНР/ЛНР" невідкладно порушую перед Радою директорів та Радою керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку питання про негайне зупинення членства Росії в ЄБРР відповідно до статей 8.3 та 38.1 Угоди про заснування Банку", - заявив Шевальов.

За його словами, "є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів банку з цього питання".

Нагадаємо, що ЄБРР є найбільшим інституційним кредитором в Україні, який інвестував понад 15,3 млрд. євро в 505 проектів.

Читайте також: ЄС хоче заборонити операції з держоблігаціями РФ — Reuters

Нагадаємо, що Німеччина зупиняє сертифікацію "Північного потоку-2". Це рішення є тимчасовим, його причиною є російська агресія.

У Євросоюзі розглядають можливість заборони на торгівлю держоблігаціями РФ, що може стати одним із санкційних заходів щодо РФ за агресію проти України.