UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і Польща налагодили взаємообмін у сфері оподаткування

Сторони підписали угоду в частині адміністрування ПДВ.

Міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр фінансів Польщі Тадеуш Косцінський підписали Спільну декларацію про двостороннє співробітництво в сфері обміну податковою інформацією, зокрема в частині адміністрування ПДВ, а також в сфері транскордонного економічного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як наголошується, реалізація цієї угоди дозволить зміцнити адміністративну співпрацю між країнами. Йдеться про обмін податковою інформацією, знаннями та новими технологіями, проведення спільних заходів для ефективної боротьби з шахрайством з ПДВ.

Це допоможе підвищити безпеку польських та українських громадян і підприємців, а також стане запорукою стабільного зростання доходів бюджету.

Читайте також: Слідом за Швейцарією Рада скасувала подвійне оподаткування між Україною і Туреччиною

Раніше Україна і Кенія домовились про активізацію роботи з розвитку договірно-правової бази українсько-кенійських відносин, зокрема підготовки до підписання Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кенія про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал, Угоди між урядом України та урядом Республіки Кенія про взаємне сприяння та захист інвестицій і інших двосторонніх документів.