UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова поставити газ Угорщині та Сербії через аварію газової труби

Такі ситуації доводять надійність газотранспортної системи України.

Оператор ГТС України готовий збільшити постачання газу для споживачів Угорщини та Сербії через аварію на трубопроводі в Болгарії 1 листопада. Про це повідомив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон у Facebook.

«Вранці 1 листопада болгарський оператор газотранспортної системи Bulgartransgaz повідомив про зупинення транспортування природного газу до Сербії та Угорщини через розрив нового газопроводу – продовження «Турецького потоку», – заявив Макогон.

За його словами, у таких випадках важливо мати резервні газопроводи та додаткову маневреність мережі, як у української ГТС.

«Цей аспект завжди буде перевагою перед однотрубними, а тим паче підводними маршрутами. Що істотно впливає на безпеку, надійність і безперебійність постачання газу», – додав гендиректор Оператора ГТС України.

Читайте також: До 2030 року Україна має скоротити викиди парникових газів на 65% — Зеленський

Як повідомлялося, раніше у зв'язку з енергетичною кризою Україна надала Молдові газ у борг і без оплати. Також НАК "Нафтогаз України" виграла тендер на постачання газу до Молдови обсягом 500 тисяч кубометрів.