UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європі різко скоротилися продажі нових автомобілів

Сильне падіння продажів нових легкових автомобілів - на 16,9% у річному численні - зафіксовано у липні 2010 року у 27 країнах ЄС, а також Швейцарії, Норвегії та Ісландії.

Сильне падіння продажів нових легкових автомобілів - на 16,9% у річному численні - зафіксовано у липні 2010 року у 27 країнах ЄС, а також Швейцарії, Норвегії та Ісландії.

Серед найбільших ринків найбільше скорочення кількості проданих нових автомобілів зафіксовано у Німеччині - на 28,6%, Італії - 25,4% та Іспанії - 23%. Потім йдуть Велика Британія - падіння обсягів продажів на 10%, Франція - 9,3% і Швейцарія - 6%.

Як відзначають фахівці, скорочення попиту викликане завершенням державних програм зі стимулювання споживчого попиту на національних автомобільних ринках.

Нагадаємо, що у червні в Україні відзначено рекордне зростання продажів нових автомобілів. У порівнянні з минулим роком було реалізовано на 24% більше, але і в порівнянні з травнем 2010 зростання склало 22%.

Поліпшили свої показники практично всі оператори, але у низки компаній був відзначений багаторазовий приріст продажів.

Лідером ринку, як і раніше, залишається АвтоВАЗ, який зміг наростити збут на 13%. Друге місце, як і місяць тому, займає ЗАЗ, але йому вдалося збільшити збут на 20% в порівнянні з травнем.

Стабільно тримається на третьому місці Hyundai, хоча завдяки новим моделям дилери змогли поліпшити продаж на 40%. У червні непогано продавалися і Chery. А ось сенсацією стало стрімке зростання продажів Ford - 5-е місце на ринку. Небувалим попитом користувалися Fusion, Focus, Mondeo.

Активізувалися й дилери Toyota, які змогли продати на 22% більше авто. У Chevrolet також відзначено невелике зростання, але цей бренд опинився лише на сьомому місці. Стабільно нарощували продажі також Renault, Mitsubishi, Skoda.

За матеріалами Росбалта