UA / RU
Підтримати ZN.ua

У 2010 році світова економіка через магазинні крадіжки втратила 107 млрд доларів

У 2010 році світова економіка втратила $107 млрд через магазинні крадіжки. Найбільші втрати від крадіжок понесли економіки Індії, Марокко і Бразилії.

У 2010 році світова економіка втратила $107 млрд через магазинні крадіжки. Найбільші втрати від крадіжок понесли економіки Індії, Марокко і Бразилії.

Згідно з даними дослідження Global Retail Theft Barometer британського Центру досліджень торгівлі (CRR), у нинішньому році скоротився збиток світової роздрібної торгівлі від магазинних крадіжок на 5,6% і склав $107,3 млрд.

CRR складає свій звіт на основі опитування представників торгових компаній у 42 країнах світу. У 2010 році було опитано 1103 рітейлера, в тому числі вперше - з Росії.

Так, стало відомо, що найчастіше крадуть товари відомих марок, зокрема, мобільні телефони, дрібну електроніку, косметику та парфумерію, дитячий одяг.

Окрім того, відвідувачі магазинів крадуть дорогі продукти харчування, наприклад, свіже м'ясо, каву і деякі сорти сиру.

Між тим, серед країн, які зазнали найбільших втрат від крадіжок, названі Індія, Марокко та Бразилія.

Зокрема, в Індії збиток роздрібної торгівлі від крадіжок у магазинах становить 2,7% від загального обороту.

Окрім цього, стало відомо, що найменший збиток від крадіжок завдано економікам Австрії, Гонконгу і Тайваню. Так, в Австрії збиток роздрібу через крадіжки становить менше відсотка від обігу.

У свою чергу, в Росії показник крадіжок склав 1,6% і в абсолютних цифрах, за даними фахівців CRR, приблизно становить три мільярди доларів, у той час, як у США втрати досягли $39 млрд.

У теж час, британський Центр досліджень торгівлі повідомляє, що в нинішньому році витрати торгових мереж на забезпечення безпеки зросли у порівнянні з 2009 роком на 9,7% до $26,8 млрд.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ізраїльські вчені з Університету Бен-Гуріона прийшли до висновку, що світ найближчим часом може захлеснути хвиля злочинів, що класифікуються як крадіжка особистості.

За матеріалами Lenta.ru