UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Жеваго задоволені рішенням суду Лондона по справі банку "Фінанси та кредит"

Крім іншого, ФГВФО повинен погасити витрати Жеваго з даного судового процесу.

Високий суд Англії та Уельсу ухвалив, що у нього немає юрисдикції для розгляду справи, що пов'язана з банкрутством банку "Фінанси і кредит", за позовом Фонду гарантування проти Костянтина Жеваго і ніяких інших рішень суд не приймав. Про це заявляють британські та українські юристи Жеваго.

"Наголошуємо, суд постановив, що не має юрисдикції для розгляду даної справи. Ніяких інших рішень вище вказаний суд не приймав... Ми задоволені, що суд Великобританії відхилив цю справу. Вона має розглядатися в Україні. Банк" Фінанси та Кредит "не повинен був відправлятися на ліквідацію через непрофесійні та необгрунтовані дії попереднього керівництва НБУ ", - йдеться в позиції юристів.

Також юристи вказали на компенсацію фінвитрат Жеваго.

"Крім того, Високий суд Англії та Уельсу зобов'язав ФГВФО компенсувати пану Жеваго всі фінансові витрати, пов'язані з цим судовим процесом", - додали вони.

Читайте також: Перемогу над Жеваго на 500 мільйонів доларів можуть навмисно приховати – Рада громадського моніторингу при ФГВФО

Слухання у справі проходили за рішенням суду в закритому режимі в липні 2021 року. У цьому ж місяці Інтерпол за запитом Державного бюро розслідувань оголосив Жеваго в міжнародний розшук.