UA / RU
Підтримати ZN.ua

У відомому резонансними ДТП Харкові видавали водійські посвідчення без відвідування автошколи

Послуга, яка часом ставала ціною життів харків'ян, коштувала близько 10 тисяч гривень.

У Харкові викрито схему видачі посвідчень водія без відвідування автошколи та здачі іспитів у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України. Наразі встановлено представника "Укртрансбезпеки", який брав участь в указаній схемі, повідомляє Національна поліція.

Читайте також: Під час "навчання" в автошколі Зайцева перебувала за кордоном

За послуги в отриманні посвідчення водія без фактичного відвідування автошколи, отримання медичної довідки та складання іспитів учасник оборудки просив майже 10 тисяч гривень.

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчого управління поліції Харківщини задокументували службовця на отриманні частини вищезазначеного хабаря.

До суду подано клопотання на обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: Під час "навчання" в автошколі Зайцева перебувала за кордоном

Нагадаємо, Харків став містом “обраних”, де поліцейські знають номери тих, хто їздить містом та бояться їх зупиняти, заявляє мер Харкова Ігор Терехов. Він визнав, що харківські поліцейські не хочуть виконувати своїх обов'язків та запропонував довірити охорону міста патрульним з інших регіонів.

Крім того, за 10 місяців 2021 року з лав поліції Харкова звільнилося в півтора раза більше людей, ніж пішло за весь 2020 рік. В результаті в Харкові вже немає піших патрулів.

З іншого боку, за словами мера, у місті добрі та якісні дороги, що провокує водіїв до швидкої їзди.  

1 листопада, в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху. Основні обмеження стосуються дозволеної швидкості за межами населеного пункту, яку тепер регулюватиме ширина розмітки.

У лютому 2021 року Верховна Рада посилила відповідальність за порушення правил дорожнього руху.