UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві почали відключати опалення

Відключення буде тривати п’ять днів.

Сьогодні у Києві розпочали відключення житлових будинків від послуги централізованого опалення. Про це йдеться у повідомленні на сайті КМДА.

«Станом на 14:00 12 квітня теплопостачання припинене в понад 3 тисячі будинків. На повне згортання розгалуженої системи теплопостачання столиці, яка налічує більше 2,7 тис. км теплових мереж, необхідно близько 5 днів», - зазначають у КМДА.

Лікарні, садочки та школи будуть користуватись опаленням стільки, скільки їм треба: для припинення теплопостачання їхні керівники мають подати відповідні заявки.

Рішення про відключення ухвалили, оскільки три дні поспіль середньодобова температура у місті тримається вище +8°C.

Читайте також: "Нафтогаз" попередив про перебої з опаленням в 15 регіонах

Нагадаємо, що відключення тепла в Києві відклали на кілька днів – до 10 квітня. При цьому в КМДА нагадали, що рішення про відключення тепла приймається, коли середньодобова температура буде триматися вище +8 градусів за Цельсієм протягом трьох днів.

Раніше планувалось, що з 5 квітня в Києві почнеться процес відключення опалення в житлових будинках, проте соціальні об'єкти відключати від тепла не будуть.

Також ZN.UA писало, що опалювальний період цього року показав повну неготовність уряду до відкриття ринку природного газу для побутових споживачів. Детальніше в статті Олексія Кучеренка "Про міфи і "Нафтогазі".