UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США прокоментували можливість запровадження санкцій проти Ахметова

Розглядається низка санкцій через нарощування російських військових сил на кордоні з Україною.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу прокоментували можливість запровадження санкцій проти українського олігарха Ріната Ахметова.

«Мені нема чого оголосити щодо розгляду можливості запровадження санкцій… Ми, звичайно, розглядаємо низку санкцій в умовах того, що спостерігаємо нарощування російських сил та войовничу риторику. Але мені нічого оголосити, крім цього», — сказала вона, відповідаючи на запитання щодо запровадження санкцій проти Ахметова.

Читайте також: ДТЕК Ахметова експортує електроенергію попри ризики енергокризи

Президент України Володимир Зеленський під час другого прес-марафону розповів, що Україна має не лише зовнішні загрози у вигляді великої кількості військ РФ біля наших кордонів, а й внутрішні. За його словами, представники України з представниками Росії обговорювали участь Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні.

Пізніше у Washington Times розкритикували Зеленського за війну з Ахметовим на тлі нестачі енергозапасів. Наголошувалося, що Зеленський боїться програти наступні президентські вибори. Колишній комік слабко просунувся з реформами та у боротьбі з олігархами, як обіцяв під час своєї передвиборчої кампанії.