UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії визнали неможливість виплачувати пенсії в майбутньому при існуючій ціні на нафту

Губернатор Самарської області закликав молитися богу, щоб отримувати пенсії через п'ять років.

Губернатор Самарської області РФ Микола Меркушкин заявив, що Росія на пенсію не заробляє, і існуюча ціна на нафту не дозволить здійснювати пенсійні виплати населенню в найближчі кілька років.

"Ви, напевно, також знаєте, що зараз, за прогнозами, якщо ціна на нафту буде така ж, то всі резерви країни на майбутній рік кінчаються. А з резервів у тому числі фінансується пенсія. На пенсію країна не заробляє. Давайте будемо, умовно кажу, молитися богу, щоб пенсію отримували через п'ять років. Щоб ми отримували пенсію через п'ять років", - сказав Меркушкин в ході засідання вченої ради Самарського державного університету.

У квітні заступник міністра фінансів РФ Олексій Моїсеєв пов'язав необхідність підвищення пенсійного віку в Росії з програмою імпортозаміщення.

Раніше повідомлялося, що Новгородська область перша з регіонів Росії допустила дефолт: у лютому 2015 року Новгородська область Росії не змогла вчасно провести платіж по кредиту ВТБ.

А експерт міжнародного валютного фонду (МВФ) Ернесто Рамірес Родріго заявив, що ВВП Росії знизиться на 3,4%. Також, за оцінками МВФ, у 2015 році РФ загрожує занурення в глибоку рецесію.