UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії не знайшли, до чого причепитися у документі ЄС про відтермінування ЗВТ: "все, про що домовилися"

Для міністра економіки РФ також "важливо", щоб Україна теж прийняла такий документ.

У Росії задоволені документом ЄС, яким відкладається введення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

"Європейська комісія випустила такий документ. В юридичному сенсі цього цілком достатньо", - заявив він.

Читайте також: Остаточна відстрочка ЗВТ: текст заяви ЕС і можливості для України

При цьому міністр економіки Росії також зазначив, що в редакції документа ЄС зафіксовано все, про що сторони домовилися в рамках тристоронніх переговорів 12 вересня. В першу чергу, за його словами, це стосується статей угоди про асоціацію з 30-ї по 436-ю, які не вступлять в силу до 31 грудня 2015 року.

"Тобто все, що стосується тарифів, техрегулювання, про що ми домовилися", - заявив Улюкаєв.

При цьому він також додав, що "було б важливо", якби "Україна зробила такий же документ".

Важливо відзначити, що як повідомлялося раніше, листи з погрозами до президента Порошенка та Єврокомісії глава РФ Путін вимагав не просто відкласти введення ЗВТ між Україною і Європою (що, як з'ясувалося, влаштовує Улюкаєва і про що домовилися 12 вересня), але і уточнював, що для Росії є неприйнятним навіть часткового виконання угоди, наприклад, приведення законодавства України до європейських норм.

Також відзначимо, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення мит для українських товарів, яка набуде чинності, якщо Росія побачить хоча б часткове застосування економічних статей угоди про асоціацію з ЄС. !zn