UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії "на зло" Євросоюзу вирішили покращувати інвестиційний клімат у відповідь на санкції

На думку російського міністра економіки, створення "більш комфортного і дружнього середовища" в Росії має стати відповіддю на економічні санкції з боку західних країн.

Росія відповість на економічні санкції Європи і США поліпшенням інвестиційного клімату. Про це заявив міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв в ефірі телеканалу "Росія 24" у середу.

"Мені здається, наша відповідь на це (можливі санкції) має бути послідовним продовженням нашої роботи з поліпшення інвестиційного клімату, створення для підприємців більш комфортного і дружнього середовища та щодо зниження витрат і підвищення можливу фінансово-економічної привабливості інвестицій у російську економіку", - заявив Улюкаєв.

Глава Мінекономіки відзначив, що країни ЄС на національному рівні підтверджують готовність продовжувати торговельно-економічну взаємодію з Росією, але на наднаціональному рівні, на рівні Європейської комісії у Брюсселі, готовності набагато менше. "Тому механізм запровадження санкцій має не національний, а наднаціональний рівень", - нагадав він.

За його словами, обсяг торговельних та інвестиційних відносин, який є між Росією та європейським співтовариством, такий, що не дозволяє політикам приймати занадто швидкі і занадто легкі рішення.

При цьому рівень існуючих торговельно-економічних відносин зі США, на відміну від Європи, не настільки значний, щоб бути стримуючим фактором, зазначив російський міністр економіки. !zn