UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Римі квиток в метро можна купити за пластикові пляшки

В автоматах на станціях метро можна отримати квиток, відправивши туди певну кількість пластикових пляшок

В Італії запустили дуже цікавий пілотний проект: на трьох станціях метро в Римі встановили автомати, в яких можна обміняти пластикові пляшки на проїзний квиток.

Автомати розмістили на станції Cipro на лінії A, Piramide на лінії B San Giovanni на лінії C, повідомляє ZIK з посиланням на видання The Local.

Кожна перероблена пляшка відповідає еквіваленту п'яти євроцентів в балах. Тобто, необхідно переробити 30 пляшок, щоб набрати достатньо балів для квитка. Бали переводять пасажирам через програми My Cicero і TabNet.

Автомати протягом року будуть працювати в пілотному режимі, після якого влада ухвалить рішення про розширення або відмову від нововведення.

Рим став першою європейською столицею", яка впровадила таку схему, заявила мер міста Вірджинія Раджі.

Roma, plastica da riciclare in cambio di biglietti per il trasporto pubblico. #Verdi: "Soluzione interessante, l abbiamo пропозиція передній Eav. Potrà бути un incentivo alla differenziata e ridurrà i passeggeri senza biglietto" pic.twitter.com/wTIUmdn4Zr

- Francesco Borrelli (@NotizieFrance) July 24, 2019

В Японії 16 червня на на саміті "Великої двадцятки" G20 (Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський союз) було укладено першу міжнародну угоду щодо скорочення пластикових відходів у світовому океані. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У договорі сформульовано загальні для всіх правила по боротьбі з пластиковим забрудненням, заявив міністр охорони навколишнього середовища Японії Йосіакі Харада після закінчення дводенної зустрічі, в якій брали участь його колеги з країн великої двадцятки.

В угоді прописані конкретні заходи проти забруднення пластиковими відходами, передбачена підтримка інновацій в цій галузі і поліпшення наукових методів аналізу і спостереження.