UA / RU
Підтримати ZN.ua

У рейтингу економічних свобод Україна опустилася на 162-е місце

Як і в минулі роки Україна знаходиться в списку країн, де пригнічуються економічні свободи. Але результат погіршився.

Україна посіла 162-е місце серед 178 країн у щорічному рейтингу "Індекс економічної свободи", який щорічно готує Heritage Foundation спільно з газетою Wall Street Journal. Торік Україна перебувала на 155-му місці, ще рік тому - на 161-му.

Індекс економічної свободи України становить 46,9 бали з 100 можливих. Це - найнижчий показник із 43 європейських країн, і її загальний бал нижчий, ніж у середньому в світі. Україна знову потрапила в групу країн "repressed", в яких пригнічуються економічні свободи.

У рейтингу Україна знаходиться поруч із такими країнами, як Узбекистан і Бірма.

До групи "вільних економік" рейтингу увійшли п'ять країн: Гонконг, Сінгапур, Австралія, Нова Зеландія і Швейцарія. Останній рядок рейтингу займає Північна Корея.

Читайте також: Україна посіла 13-е місце в рейтингу найбільш мілітаризованих країн світу

Рейтинг щорічно готує Heritage Foundation спільно з газетою Wall Street Journal. Аналіз економічної свободи проводиться з 1995 року. Автори індексу вимірюють економічну свободу в 178 країнах за десятьма показниками: права власності, свобода від корупції, фіскальна свобода, державні витрати, свобода підприємництва, свобода праці, монетарна свобода, свобода торгівлі, свобода інвестицій, фінансова свобода.